Stichting Studiefonds Dana


Yordanka Ivanova Blagoeva is haar volledige naam. Geboren op 11 februari 1987 in Dimitrovgrad Bulgarije.

Ze verhuist tijdelijk met haar ouders naar Nederland toen ze 7 jaar was. In Nederland doorloopt ze basisschool, eerst op het eiland Texel in groep 4/5 en 6/7, en het laatste jaar voordat ze teruggaan naar Bulgarije in Emmen, groep 8. Op deze scholen wordt de basis gelegd voor een glansrijke carrière. Het wordt al snel duidelijk dat ze aanleg heeft voor verschillende vakken. Vooral talen gaat haar gemakkelijk af. 
Dana is enigst kind en eenmaal terug in haar geboorteland sluit ze zich aan bij haar leeftijdsgenoten. Op haar 18de jaar behaald ze het diploma op een hogeschool voor talen. De ambitie om verder te studeren is in die periode alleen nog maar gegroeid. Ze besluit dan ook na enige oriëntatie een universitaire studie te gaan volgen op Richmond University in Londen. Na drie jaar sluit ze deze studie Cum Laude af met de bachelor ' Internationale Betrekkingen' op zak. Na een stagejaar in Sofia bij Defensie komt er nog een studie economie achteraan, wederom in Londen. Dit is een 'Master' opleiding. Na 5 jaar zit het er op.

Vanaf 2011 is Dana werkzaam als personeelsfunctionaris bij de Amerikaanse computerfirma HP in Sofia. Van hieruit verricht ze de werkzaamheden voor de Nederlandse vestiging in Amstelveen.

Tussen 2012 en 2015 is Dana overgeplaatst naar Nederland. In Amstelveen verricht ze werkzaamheden voor meer dan 300 medewerkers.

In september 2015 kan ze komen werken voor een bedrijf in communicatie technologie. Dit bedrijf dat wereldwijd enkele tientallen vestigingen heeft, is  gevestigd in Parijs. Dana woont nu ook in Parijs.